Voetklachten

Voetklachten komen zeer vaak voor. Naar schatting ondervindt 75% van de bevolking wel eens een voetprobleem. De voet bestaat uit 28 botjes en veel spieren en banden. Met iedere stap wordt een kracht van 2 a 3 keer het lichaamsgewicht op voeten en enkels uitgeoefend. We nemen gemiddeld zo'n 8.000 stappen per dag. Het is dus niet ondenkbaar dat men wel eens voetklachten krijgt.Pedicure (Medisch)
Factoren die een rol spelen bij voetklachten
Leeftijd

Met het ouder worden wordt de huid van de voet dunner, de huid wordt droger. Andere problemen zoals artrose, diabetes en bloedsomloopproblemen komen ook vaak voor bij ouderen.
Geslacht

Vrouwen lopen een groter risico op voetklachten, vooral vanwege het dragen van te nauwe schoenen en hoge hakken. Vooral op latere leeftijd kunnen ernstige problemen ontstaan.
Beroep

Mensen die vanwege hun beroep de hele dag moeten staan krijgen vaak last van hun voeten (werkschoenen, klompen) maar ook vaak pijn in de benen, knien of rug.
Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak problemen vanwege het zwaarder worden, het opzwellen van de voeten en enkels en een toename in bepaalde hormonen welke verslapping van spierweefsel kunnen veroorzaken.
Sporten / Hardlopen / Dansen

Vooral pijn in de hiel en de schenen komt veelvuldig voor bij sporten, hardlopen of dansen.
Gewicht

Mensen die te zwaar zijn belasten extra de voeten en enkels, hetgeen gemakkelijk tot voetklachten en blessures kan leiden.

« terug naar pedicure (medisch)

Na het lezen van bovenstaande informatie toch nog vragen? Neem contact met ons op.

Of wilt u meteen voor n van bovenstaande behandelingen een afspraak maken?Andere care behandelingen

huidproblemen

huidproblemenSamen met u werken wij naar een gezonde en stralende huid.